Oprette hjemmesider i WordPress

Internet – historien frem til 2000

Dette er en artikel jeg skrev i 2000. Det er offentliggjort i flere steder på internettet, men jeg tager det her, da jeg nu har et dedikeret websted.

Der er mange versioner af Internet historie. Dette resumé er baseret på web-sider er skrevet af dem, der gjorde jobbet.

Internettet var udviklet inden for de forskningsprogrammer, der forvaltes af ARPA - Avanceret reasearch Project Agency, finansieret af det amerikanske Department of Defense. Forskningen har været åben, foretaget af amerikanske universiteter og forskning, hvor resultaterne er blevet offentliggjort officielt. ARPANET blev etableret i 1969 og var det første netværk i det senere blev internettet. Den første meddelelse via internettet med flere netværk på tværs af Atlanten blev påvist i 1977. CERN lanceringen af ​​World Wide Web 1991 og udvikling af det amerikanske forskningsnetværk NSFNET 1986-1995 er den væsentligste årsag til forekomsten af ​​Iternett.

De vigtigste folk bag internettet er R. E. Kahn, ARPA, og Vincent G. Deer, Stanford, definere TCP / IP – kommunikationsprotokol, der danner grundlaget for internettet, og englænderen Tim Berners-Lee, CERN, som oppfant World Wide Web, herunder. HTML, http og URL.

De vigtigste elementer i udviklingen

60-år: Forskningen inden for dette pakkesvtsjede. Oprettelse af ARPANET.

70-år: Forskning på internettet ting. Udvikling af TCP / IP. Etablering af internettet.

80-år: Den akademiske verden (universiteter og forskning) tages bruge internettet.

90-år: Resten af ​​verden er i brug internettet.

Milepæler i Internetts Historie

1962: Visionen om et “intergalaktiske netværk” – et verdensomspændende netværk af computere, hvor alle kunne hurtigt få adgang til data og applikationer som helst sted – blev oprettet af FFC. Licklider, Formand for Information Processing Techniques Office på ARPA.

1967: Plan for ARPANET blev offentliggjort.

1968: ARPA's program plan for ARPANET, kaldet “Ressourcedeling Computer Networks” Etableret. Kontrakter blev tildelt nogle forskere som de første ARPANET steder er nødvendige for at etablere ARPANET.

1969: Kommunikationen mellem de fire første noder på ARPANET blev etableret University of California Los Angeles (UCLA), Stanford Research Institute (SRI), University of California Santa Barbara og University of Utah. Remote login (Telnet) var første anvendelse.

1972: Elektronisk post blev introduceret på ARPANET. den @ symbol blev introduceret som "at" i e-mail-adresser.

1972: ARPA starte programmet Internetting. Behovet for at forbinde flere netværk baseret på forskellige teknologi (tele, radio, satellit) skabt et behov for en overlay-net arkitektur "åben arkitektur netværk". Udviklingen af ​​TCP / IP blev startet.

1973: Første internationale forbindelser til ARPANET: NORSAR i Norge og University College of London. Forbindelsen gik via satellit. NORSAR havde allerede 1970 seismiske data sendes via satellit til USA, og blev bestilt til at etablere den første internationale forbindelser til ARPANET. Flere norske forskere i sidste ende er forbundet med dette stof.

1973: Den første version af TCP / IP (Transfer Control Protocol / Internet-protokol) blev defineret af R. E. Kahn, ARPA og V. G. Deer, Stanford . Dette er den grundlæggende protokoller i dagens Internet. Det var angivet med 32 bit adresser, der er stadig aktuelle - en hovedpine i dag med internettets enorme udbredelse.

1977: Den første demonstration af den tredobbelte nettet Internettet er baseret på TCP / IP. Kommunikation over ARPANET, SATNET (satellit) og Mobile Packet Radio Network blev demonstreret. Meddelelse fra en bil på San Francisco Bayshore Freeway gik over Packet Radio Network til BBN, yderligere i løbet af ARPANET til London med satellit link til Norge (NORSAR) og kabel til London. Derefter fortsætter over SATNET (Atlantic Packet Satellite Network) til ARPANET i USA og ARPANET til USC informationsvidenskaber Institute. Ikke en smule var tabt! Implementeringen blev gennemført ved Stanford, BBN og University College London.

1979: ARPA etablerer Internet Configuration Control Board (ICCB).

1980: TCP / IP blev vedtaget som standard for amerikanske militær.

1982: Norge vil være forbundet til internettet.

1982: BYG sponset universitetet i Berkley for å legge TCP / IP, UNIX variant selvfølgelig kro i. Berkeley UNIX blev udbredt på adskillige universiteter i USA, og gjort det nemt at sætte i brug TCP / IP.

1983: ARPANET, som 113 universiteter og forskning blev forbundet, blev konverteret fra det oprindelige protokol NCP til TCP/IP. Det var nøje planlagt gennem flere år. ARPANET delt op i ARPANET og Milner (forsvarsrelatert forskingsnett).

1984: Pund Janet har besluttet at bruge TCP / IP i forskningsnetværk, der ville dække alle højere læreanstalter i Storbritannien. Det var en vigtig milepæl for distribution i Europa.

1984: Domain Name System (DNS) introduceret. DNS er en distribueret Internet bibliotek, der oversætter domænenavne til IP-adresser.

1985: USA. National Science Foundation (NSF) besluttet at bruge TCP / IP i NSFNET, som bør dække alle videregående uddannelsesinstitutioner i USA.

1986-1995: $200 mio blev brugt til udvikling af NSFNET. En række andre lande er knyttet til NSFNET efterhånden som rygraden af ​​internettet. Også kommercielle aktiviteter i forbindelse med tilladte.

1988: Første Interop udstilling blev afholdt. 50 selskaber viste, at deres produkter kan spille sammen ved hjælp af. TCP / IP. Det var en vigtig milepæl for kommerciel distribution af Internet.

1990: ARPANET nedlagt. De fleste knuder er flyttet til NSFNET.

1990: Første kommercielle internetudbyder (world.std.com). Tilbyder dial-up forbindelse til internettet.

1991: World Wide Web er lanceret af englænderen Tim Berners-Lee, CERN (det europæiske laboratorium for partikelfysik). HTML (HyperText Mockup Sprog), HTTP (HyperText Transfer Protocol) og URL (Universal Resource Locator) blev defineret og udviklet en web browser. Drømmen bag Web var at skabe en global information rum på internettet, hvor hypertekst links gør det nemt at finde oplysninger overalt på nettet. HTML var baseret på SGML og har til formål at definere strukturen i form af kapitler, sub-kapitler og afsnit. Det var op til den enkelte browser at vælge, hvordan den skal præsenteres. Det udviklede sig hurtigt browsere i flere forsknings-.

1992: Webbrowseren Mosaic blev udviklet af Marc Andresen og Eric Bina ved National Center for Supercomputing Applications på University of Illinois Urbana-Champaign, at. Dette var den mest populære browser. De fleste kommercielle browsere (inklusive Internett Explorer og Netscape Navigator) er baseret på NCSA Mosaic. Derfor er mange tror, ​​at internettet blev opfundet af NCSA.

1993: Mosaik tager internettet med storm; Webtrafik stiger med 341 000% på et år.

1993: Internet Talk Radio begynder tv.

1994: Netscape lancerer Navigator, det første kommercielle web browser.

1994: De første butikker er på nettet.

1994: Første virtuelle, den første netbank, åben.

1994: World Wide Web Consortium (W3C) dannet. Dette er et åbent forum, hvor virksomheder og organisationer mødes for at enes om nye standarder for Web. W3C er ledet af Tim Berners-Lee, oppfinneren av World Wide Web.

1995: NSFNET går tilbage til at være en ren forskningsnetværk. Kommercielle internettrafik er blevet overtaget af de tilsluttede netværksudbydere.

1995: Søn lancerer JAVA. Java er et generelt formål programmeringssprog, som er helt hardware uafhængig og designet til brug over internettet. Java gør det muligt at udvikle applikationer, der kan downloades fra internettet og køre på alle maskiner, uanset operativsystem. Java ofte køres fra en browser.

1995: Microsoft lancerer Internet Explorer.

1996: Årets teknologier: Søgemaskiner, JAVA, Internet Phone.

Voksende teknologier: Virtuelle miljøer (VRML), Værktøjer til samarbejde, Internet apparatet (Netværk Computer)

1997: Årets teknologier: Skub, Multicasting

Voksende teknologier: Streaming Media

1998: Årets teknologier: E-handel, E-Auktioner, Portaler

Voksende Technologies: E-Trade, XML, Intrusion Detection

1999: Årets teknologier: E-Trade, Online Banking, MP3

Voksende teknologier: Net-Mobiltelefoner, Tynde Computing, Embedded Computing

2000: Årets teknologier: ASP, Napster?, IPV6?

Web anslået til en milliard. websider.

Stig Ulfsby 06/09/00

Kilderne kan findes på websider i de Internett organisationens

3 Reaktionerne på Internet – historien frem til 2000

  • kortid var innternett startet

  • Internettet blev udviklet gradvist over en lang tid, Det er altså ikke et entydigt svar på da det startede. Main event var måske når ARPANET blev konverteret til TCP/IP i 1983 et antal universiterer og sammenkædede sammen gennem denne meddelelse protokol. TCP/IP er støttepunkt for internettet. Der er en standard, som tillader computere af ethvert produkt til at kommunikere på tværs af alle verdensomspændende netværk. Før internettet, Der var en række forskellige, ofte producentspecifikke, NET. Den første udgave af TCP/IP er angivet i 1973.

    De fleste mennesker knytte internettet til World Wide Web at beføjelser websites. Det blev lanceret i 1991 englænder Tim Berners Lee. Internettet er hovedårsagen til internettets distribution i dag.

    Fra at være et netværk for akademiske, Internettet blev foretaget fås i 1995 og udbyttet af prævalensen. Så selv hvis teknologien havde været omkring år, Vi kan sige, at 1995 var, da det startede i alvor.

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Til redaktører