Lager hjemmesider i WordPress

WordPress kurs for nettredaktører

Dette er et WordPress kurs for nettredaktører. Det skal gjøre deg i stand til å publisere innhold på et ferdig oppsatt WordPress-basert nettsted.

Ta kontakt hvis du trenger hjelp til å sette opp et WordPress nettsted.

Velg oppløsning 1080p og fullskjerm modus i YouTube spilleren for å få høy kvalitet (krever bredbånd).

Introduksjon til WordPress

Her går vi gjennom de viktigste innholdstypene som følger med i en basis WordPress installasjon: Faste sider, innlegg, kommentarer, lenker. Videoen varer ca. 5 minutter.

Kontrollpanelet i WordPress

Kontrollpanelet er “innsiden” av WordPress og er der hvor redaktørene jobber med innholdet. Videoen viser hvilke menyer som finnes der og hvordan man kan endre hva som vises i kontrollpanelet. Videoen varer ca. 5 minutter.

Lage et nytt innlegg med kategori og stikkord i WordPress

Denne videoen vise hvordan man lager et nytt innlegg og knytter til kategori og stikkord. Videoen varer ca. 15 minutter.

Legge inn bilde og lenke i en artikkel i WordPress

Denne videoen viser hvordan man legger inn bilder og lenker i innholdet i innlegg og sider. Videoen vare ca. 10 minutter.

Lage en ny fast side med video i WordPress

Denne delen av kurset går gjennom hvordan man lager en ny fast side i WordPress og legger til en YouTube video i den. Videoen varer ca. 8 minutter.

Lenken til videoen skal limes inn som en tekst. I noen nettlesere blir den automatisk gjort om til en lenke. Da må du bruke redigeringsknappen “Lim inn som tekst” (T-knappen) for å unngå at det blir en lenke. WordPress vil da automatisk innkapsle den som en video.

 

Redigere sidefeltene i WordPress

Sidefeltene består av såkalte widgeter – felter med informasjon. Videoen viser hvordan disse kan redigeres. For å redigere sidefeltene, må man utvidede rettigheter i forhold til standard redaktør-rettigheter. Videoen varer i 5 minutter.

Lage bildegalleri og bildefremvisning (slideshow) med NextGen gallery i WordPress

NextGen gallery er det mest populære innstikket (programtillegget) til WordPress som er laget for bildegalleri og bildefremvisning. Merk at det er helt adskilt fra WordPress sitt mediebibliotek. Videoen viser hvordan du lager bildegalleri, bildefremvisning og album av gallerier. Videoen varer i 18 minutter.

Redigere sidelayout med en page builder

En page builder er en utvidelse til WordPress som gjør det mulig å lage sider med avansert layout på innholdet. Videoen viser hvordan du bruker Beaver Page Builder. Videoen varer i 10 minutter.

 

5 kommentarer til WordPress kurs for nettredaktører

 • Jeg lurer på dette med WordPress Multi User. Det skal gi muligheten til å opprette flere blogger på samme domene.
  Det frarådes å bruke dette uten å ha god kunnskap i programmeringsspråket PHP. Men det hadde vært svært interessant for min del,(uten å kunne PHP), så kan du ev. forklare litt nærmere om dette?

  Mvh Jan Ågotnes

 • Når du installerer WordPress, kan du velge om du vil ha mulisite, dvs. om du vil ha flere blogger/nettsteder i samme installasjon og database. Dette er primært interessant for virksomheter som tilbyr bloggtjenester. WordPress.com er den fremste eksponenten for dette med 30 millioner blogger i samme installasjon. Norske eksempler er iblogger.no og blogg.matprat.no. Det kan også brukes til flerspråklig nettsteder med et språk i hvert nettsted knyttet sammen med et innstikk. Du skal ikke behøve å kunne PHP for å bruke Mulitisite.

  Vær oppmerksom på at ikke alle instikk fungerer på Multisite. Hvis formålet er å ha noe få blogger på samme domene, kan det derfor være mer hensiktsmessig å ha flere installasjoner av singelsite.

 • Tydelig informasjon i et tempo som gjør at jeg som helt ny nettredaktør, og uten kjennskap til programvaren, har tid til å tenke meg om ved avspilling av videoene. Vi er helt i startfasen mht utvikling av nettsiden.

  Spørsmål: Vår forening benytter en ny versjon av WP, og det ser ut til at versjonen som benyttes på videoene, er forskjellig fra vår.
  Har det noe med oppsett fra leverandør å gjøre, eller benyttes det en tidligere versjon til videoene?

  Mv
  Inger Paltiel
  e-post: Inger.paltiel@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For redaksjonen