Lager hjemmesider i WordPress

Hjemmesider for foreninger og bedrifter

Jeg lager hjemmesider i WordPress

Jeg lager hjemmesider for foreninger, klubber og bedrifter. Jeg har mastergrad i informatikk, jobber som prosjektleder innen IT og lager hjemmesider som freelancer. Se mine fremhevede Webprosjekter. Jeg lager et design spesielt for din virksomhet og setter opp hjemmesiden slik at dere enkelt kan publisere innhold selv ved å logge inn på siden.

Ta kontakt for å diskutere dine behov nærmere.

WordPress – verdens mest brukte publiseringsplattform for hjemmesider.

Hjemmesider i WordPress - utstillingsvindeu

Jeg baserer hjemmesidene på WordPress – verdens mest brukte publiseringsverktøy for mindre nettsteder. Det er brukt i over 100 millioner nettsteder og øker med over 200 000 pr. dag. Se noen eksemler her. Det skiller mellom utseende og innhold. Når utseendet er designet, kan man skrive innhold uten å tenke på designet. Det gjøres enkelt på nettet av virksomheten selv som i et tekstbehandlingsverktøy. Artiklene lagres i en database og det kan være flere brukere som skriver. Jeg installerer WordPress, utvidelser etter behov og databasesystem (MySQL) på et webhotell.

Du kan lage så mange sider og artikler du vil med wordPress. Eneste begrensning er plassen på webhotellet du velger.

Jeg lager hjemmesider i samarbeid med kunden ved å

 1. Bestille webhotell, dvs. leie av datamaskin hvor nettsidene legges, og domenenavn (www.domenenavn.no).
 2. Ordner alt det tekniske med installasjon av programvare på webhotell, oppsett av nettsted og evt. flytting av domene.
 3. Lager et design spesielt designet for virksomheten.
 4. Gjennomgår virksomhetens behov og formål med hjemmesidene
 5. Foreslår struktur og oppbygging av hjemmesidene
 6. Hjelp til forfattere og redaktør for å lære å redigere sidene
Ta kontakt for å diskutere dine behov nærmere.

Grafisk design av hjemmesider

Jeg kan lage et design spesialdesignet for dere, se eksempler på WordPress temaer jeg har laget. Jeg tar ofte utgangspunkt i et bilde for sidetoppen eller en logo. Jeg kan også bruke et design som andre har laget, f. eks disse fra Artisteer som jeg kan tilpasse. .

Funksjonalitet i hjemmesider i WordPress

WordPress kommer med basis funksjonalitet for publisering av hjemmesider. Artikler kan settes opp som faste sider eller som innlegg hvor de nyeste kommer øverst, f. eks. nyheter. I tillegg finnes over 35 000 tilleggsprogrammer som utvider funksjonaliteten. Det er alt fra slideshow og videovisning til aktivitetskalender og nettbutikk. Mye er gratis, men noen koster penger.

En typisk installasjon har følgende programmer:

 • WordPress – publiseringsverktøy. Her skriver man artikler direkte på nettet, organiserer og og publisere de. Mulighet for brukerkommentarer.
 • Kontaktskjema for henvendelser med captcha kode. Unngå å legge ut e-post adresser som SPAM-roboter finner.
 • Innloggingsfunksjon for redaktører etc.
 • Facebook liker knapp. Gir også mulighet for brukeren til å legge en lenke til sidene på sin Facebook side.
 • Sosiale knapper som Twitter og andre som gir brukerne mulighet til å fortelle andre om sidene.
 • E-post abonnement – gir brukerne mulighet til å abonnere på e-post varsler om nye artikler.
 • Søkemotoroptimalisering – Sørger for at sidene blir søkbare og kommer høyere opp på listene i Google og andre søkemotorer.
 • Google Sitemaps – Gjør det lettere for søkeroboter å finne frem på sidene og oppdage endringer siden sist.
 • Google Analytics – sender statistikkdata til Google Analytics som gir statistikk over antall besøkende, sidevisninger pr. dag etc.
 • SPAM filter for søplekommentarer.
Ta kontakt for å diskutere dine behov nærmere.

Innhold i hjemmesider

Innholdet må dere skrive selv, men jeg kan hjelpe til med struktur slik at det blir lett for brukerne å finne frem. Det er viktig at innholdet er interessant for brukerne for å få besøk på nettstedet.

Analyseverktøy for hjemmesider

For å se hvor mange som besøker sidene og hvor ofte hver side blir vist, kan man bruke et analyseverktøy som Google Analytics. Det er gratis og jeg kan sette opp hjemmesidene slik at de leverer statistikkgrunnlag til Google Analytics.

Webhotell for hjemmesider

Du må ha et Webhotell som huser hjemmesidene dine. Webhotell tilbys av en rekke leverandører. Jeg baserer meg på cPanel kontrollpanel og WordPress publiseringsverktøy og det er flere leverandører som har dette. Selv har jeg valgt PRO ISP som er rimlige og bra. Priser fra kr. 10 pr. mnd. eks. MVA for 1 Gbyte diskplass og fri trafikk. Det holder for de fleste. Se priser på deres hjemmesider. Jeg kan hjelpe til å bestille webhotell slik at det blir riktig satt opp.

Ta kontakt for å diskutere dine behov nærmere..
For redaksjonen