Lager hjemmesider i WordPress

Webdesign med Artisteer 3.0

Genialt program

ArtisteerArtisteer er et genialt program for grafisk design av hjemmesider. Jeg bruker det for design av de fleste nettstedene jeg setter opp. Med Artisteer kan man gjøre det grafiske designet uten å kunne noe om CSS eller HTML. Artisteer genererer tema eller designmal for en rekke publiseringsverktøy: WordPress, Joomla, Drupal, Blogger, DotNetNuke, ASP.net, Code Charge Studio eller bare XHTML/CSS. Artisteer kan foreslå design for deg ved en randomisert sammenstilling av design elementer. Man blar seg gjennom forslagene til man får et man liker. Deretter kan man endre farger, fonter, layout, bakgrunn, header, menyer osv. Det er svært brukervennlig – jeg har aldri behøvd å lese brukermanualen. Brukergrensesnittet er etter samme mønster som MS Word 2007/2010 og du ser øyeblikkelig endringene du gjør. Men man kan ikke designe hva som helst med Artisteer – det setter noen rammer for hva man kan få til.

Mange nyheter i versjon 3.0, spesielt for WordPress designere.

Det er gjort store forbedringer i Artisteer 3.0 i forhold til tidligere versjoner. De grafiske design mulighetene er kraftig utvidet med en rekke nye layouter, fargepaletter etc. Man kan også lage design med flytende bredde hvor bredden tilpasser seg bredden på skjermen/vinduet og sidebred header. Den genererer også et langt mer avansert WordPress tema enn tidligere versjoner med en rekke innstillinger og hele 10 widget områder samt mulighet for å legge inn ad-koder for annonser. WordPress temaet kommer på engelsk, fransk, spansk, tysk, italiensk og russisk. Jeg har laget en norsk oversettelse som jeg bruker på mine nettsider. De sidene du ser på nå er designet med Artisteer 3.0.

Versjon 3.1 har lagt vekt på publisering i HTML

Versjon 3.1 kom 30.11.2011. Den har flere layouter og forbedret vertikal meny, men de største forbedringene er for publisering i HTML uten bruk av CMS. Etter min mening går det litt i feil retning fra å være et rent designverktøy til også å bli et enkelt publiseringsverktøy. Det er lite forbedringer i WordPress temaet i denne versjonen.

Prøv det selv

Du kan laste ned en gratis prøveversjon på Artisteer sine hjemmesider. Fullversjon er ikke gratis, men koster bare noen hundrelapper som er dramatisk mye billigere enn f. eks. Adobe Dreamweaver som koster mange tusen kr. Prisen inkluderer brukerstøtte og oppdateringer i ett år. Brukerstøtten er meget bra.

3 kommentarer til Webdesign med Artisteer 3.0

 • Sitter og skal lage et wordpress-blogg og har laget designet ferdig i Artisteer men får feilmelding som under.

  The uploaded file could not be moved to /home/ritasrxp/public_html/abisdesign/wp-content/uploads/2011/10.

  Filen blir lagret som zip fil og skal være enkel å laste opp men neida. Har du anelse?? Flott om du kan svare på mail 🙂

 • Hei. Jeg har en kopi av Artister som jeg har instalert på min PC. Lurer på følgendene. Er det mulig og forandre på en templates man allerede har leget med Artisteer. Jeg fikk også med ett lite Icon på skjermen der alle kunne redigere en artikkel min fra forsiden. Dette var ikke så bra. Muligens dette var for at jeg brukte en pirat version.

  Jeg kjøper muligens programmet hvis jeg kan angre på et template som jeg allerede har laget i Atrister eller går det ikke.
  Må jeg starte helt på nytt om alt ikke ble som jeg ønsket.

  Hilsen
  Kåre

  • Du kan lagre Artisteer templaten som en fil, lese den inn igjen og fortsette å jobbe på den. Det er mulig du har lastet ned en gratis prøveversjon. Med den kan du ikke lagre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For redaksjonen