Skapa hemsidor i WordPress

Internet – historia fram 2000

Detta är en artikel jag skrev i 2000. Den ges ut på flera ställen på nätet, men jag tar det här eftersom jag nu har en särskild webbplats.

Det finns många versioner av Internet historia. Den bygger på webbsidor skrivna av dem som gjorde jobbet.

Internet har utvecklats inom forskningsprogrammen som förvaltas av ARPA - Avancerad Forskningsobjektet Projects Agency, finansieras av den amerikanska Department of Defense. Forskningen har varit öppet, som utförs av amerikanska universitet och forskning där resultaten har publicerats officiellt. ARPANET som grundades 1969 och var det första nätverket i det som senare blev Internet. Den första kommunikationen via Internet med flera nätverk över Atlanten visades i 1977. CERN lanseringen av World Wide Web 1991 och utvecklingen av det amerikanska forskarnätverket NSFNET 1986-1995 är den främsta orsaken till förekomsten av Iternett.

De viktigaste människorna bakom Internet är R. E. Kahn, ARPA, och Vincent G. Deer, Stanford, definiera TCP / IP – kommunikationsprotokoll som utgör grunden för Internet, och engelsmannen Tim Berners-Lee, CERN, som oppfant World Wide Web inkl. HTML, HTTP och URL.

Huvuddragen i utvecklingen

60-år: Forskning inom detta pakkesvtsjede. Inrättandet av ARPANET.

70-år: Forskning om Internet grejer. Utveckling av TCP / IP. Inrättande av Internet.

80-år: Den akademiska världen (universitet och forskning) ta i bruk Internet.

90-år: Resten av världen använder Internet.

Milepæler Jag Internetts historie

1962: Visionen om en “intergalaktiska nätverk” – ett världsomspännande nätverk av datorer där alla kunde snabbt få tillgång till data och program finns någon plats – skapades av JCR. Licklider, Ordförande i Information Processing Techniques Office på ARPA.

1967: Plan för ARPANET offentliggjordes.

1968: ARPA: s program plan för ARPANET, kallas “Resursdelning Datornät” Etablerade. Uppdrag tilldelades vissa forskare som den första ARPANET platser behövs för att fastställa ARPANET.

1969: Kommunikationen mellan de fyra första noder på ARPANET inrättades University of California Los Angeles (UCLA), Stanford Research Institute (SRI), University of California Santa Barbara och University of Utah. Fjärrinloggning (Telnet) användes för första gången.

1972: E-post infördes på ARPANET. den symbolen @ infördes som "det" i e-postadresser.

1972: ARPA starta programmet Internetting. Behovet av att ansluta flera nätverk som bygger på annan teknik (Telekommunikation, radio, satellit) skapat ett behov av ett överlappande nät arkitektur "öppen arkitektur nätverk". Utvecklingen av TCP / IP inleddes.

1973: Första internationella anslutningar till ARPANET: NORSAR i Norge och University College of London. Anslutningen gick via satellit. NORSAR hade redan 1970 seismiska data som överförs via satellit till USA, och fick i uppdrag att upprätta den första internationella anslutningarna till ARPANET. Fler norska forskare så småningom i samband med denna förening.

1973: Den första versionen av TCP / IP (Transfer Control Protocol / Internet-protokoll) definierades av R. E. Kahn, ARPA och V. G. Deer, Stanford . Detta är den grundläggande protokollen i dagens Internet. Det var som anges med 32 lite adresser som fortfarande är aktuella - en huvudvärk idag med internets enorma spridning.

1977: Den första demonstrationen av triple nätverket Internet baserat på TCP / IP. Kommunikation över ARPANET, SATNET (satellit) och Mobile Packet Radio Network visades. Meddelande från en bil på San Francisco Bayshore Freeway gick över Packet Radio Network till BBN, ytterligare under de ARPANET till London med satellit länk till Norge (NORSAR) och trådbunden till London. Fortsätt sedan över SATNET (Atlanten Packet satellitnätverk) till ARPANET i USA och ARPANET till USC informationsvetenskap Institute. Inte lite förlorad! Genomförandet utfördes av Stanford, BBN och University College London.

1979: ARPA fastställs Internet Configuration Control Board (ICCB).

1980: TCP / IP antogs som standard för den amerikanska militären.

1982: Norge kommer att anslutas till Internet.

1982: KORN sponset universitetet i Berkley för å Legge TCP / IP, UNIX-variant kurs Inn I. Berkeley UNIX var allmänt används vid flera universitet i USA, och gjort det enkelt att tas i bruk TCP / IP.

1983: ARPANET, som 113 universitet och forskning kopplades ihop, konverterades från ursprungliga protokollet NCP för TCP/IP. Detta var noga planerat under flera år. ARPANET delas upp i ARPANET och Milner (forsvarsrelatert forskingsnett).

1984: Pound Janet beslutat att i forskning nätverket använda TCP / IP som skulle täcka alla högskolor i Storbritannien. Detta var en viktig milstolpe för distribution i Europa.

1984: Domain Name System (DNS) infördes. DNS är en distribuerad Internet-katalog tjänst som översätter domännamn till IP-adresser.

1985: USA. National Science Foundation (NSF) beslutat att använda TCP / IP i NSFNET, som bör omfatta samtliga institutioner för högre utbildning i USA.

1986-1995: $200 miljoner användes för utvecklingen av NSFNET. Ett antal andra länder knutna till NSFNET gradvis som ryggraden i Internet. Även kommersiella verksamheter i samband med tillåten.

1988: Första Interop utställning hölls. 50 företag visade att deras produkter skulle kunna spela tillsammans med. TCP / IP. Detta var en viktig milstolpe för kommersiell distribution av Internet.

1990: ARPANET fordringar. De flesta noder flyttas till NSFNET.

1990: Första kommersiella Internetleverantör (world.std.com). Erbjuder uppringd anslutning till Internet.

1991: World Wide Web lanseras av engelsmannen Tim Berners-Lee, CERN (det europeiska laboratoriet för partikelfysik). HTML (HyperText Mockup Språk), HTTP (HyperText Transfer Protocol) och URL (Universal Resource Locator) definierades och utvecklades en webbläsare. Drömmen bakom webben var att skapa en global information platser på Internet där hypertextlänkar gör det enkelt att hitta information var som helst på webben. HTML byggde på SGML och syftar till att bestämma struktur i form av kapitlen, underavdelningar och stycken. Det var upp till den enskilde webbläsare för att välja hur den skall presenteras. Det utvecklades snabbt webbläsare i flera forsknings-.

1992: Webbläsaren Mosaic utvecklades av Marc Andresen och Eric Bina på National Center for Supercomputing Applications vid University of Illinois i Urbana-Champaign som. Detta var den mest populära webbläsaren. De flesta kommersiella webbläsare (inklusive Internet Explorer och Netscape Navigator) är baserad på NCSA Mosaic. Det är därför många tror att webben uppfanns av NCSA.

1993: Mosaic tar internet med storm; Webbtrafik ökar med 341 000% på ett år.

1993: Internet Talk Radio börjar sända.

1994: Netscape Navigator lanserar, den första kommersiella webbläsaren.

1994: De första butikerna på webben.

1994: Första virtuella, den första Internetbanken, öppna.

1994: World Wide Web Consortium (W3C) bildas. Detta är ett öppet forum där företag och organisationer möts för att komma överens om nya standarder för webben. W3C leds av Tim Berners-Lee, oppfinneren AV World Wide Web.

1995: NSFNET går tillbaka till att vara en ren forskning nätverk. Kommersiella Internet-trafik tas över av anslutna nätverksproviders.

1995: Sön lanserar JAVA. Java är ett generellt programmeringsspråk som är helt hårdvara oberoende och utformade för användning över Internet. Java gör det möjligt att utveckla applikationer som kan laddas ner från Internet och köras på vilken dator som helst oberoende av operativsystem. JAVA program körs ofta från en webbläsare.

1995: Microsoft lanserar Internet Explorer.

1996: NET-tekniker: Sökmotorer, JAVA, Internet Phone.

Framväxande teknik: Virtuella miljöer (VRML), Samarbetsverktyg, Internet apparaten (Dator i nätverket)

1997: NET-tekniker: Tryck, Multicasting

Framväxande teknik: Streaming Media

1998: NET-tekniker: E-handel, E-auktioner, Portaler

Progressiv Technologies: E-handel, XML, Intrusion Detection

1999: NET-tekniker: E-handel, Online Banking, MP3

Framväxande teknik: Net-Mobiltelefoner, Tunna Computing, Inbyggda datorsystem

2000: NET-tekniker: ASP, Napster?, IPV6?

Webb uppskattas till en miljard. webbsidor.

Stig Ulfsby 06/09/00

Källorna kan hittas på webbsidor i Internett organisationens

3 Svar på Internet – historia fram 2000

  • kortid var innternett började

  • Internet utvecklades successivt över lång tid, så det är inte ett unikt svar när det började. Den viktigaste händelsen var kanske när ARPANET konverterades till TCP/IP i 1983 ett antal universiterer och länkade tillsammans genom detta meddelande protokoll. TCP/IP är fästet för Internet. Det finns en standard som gör att datorer av någon produkt att kommunicera via ett världsomspännande nätverk. Innan Internet, Det fanns ett antal olika, ofta leverantörsspecifika, NET. Den första versionen av TCP/IP är angiven i 1973.

    De flesta människor associerar Internet med World Wide Web som befogenheter webbplatser. Det lanserades 1991 Engelsmannen Tim Berners Lee. Webben är den främsta orsaken till Internets spridning i dag.

    Från att vara ett nätverk för akademiker, Internet var kommersiellt tillgänglig i 1995 och avkastningen av prevalensen. Så även om tekniken hade varit runt i år, Vi kan säga att 1995 var när det började på allvar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För redaktörer